КЛАСИФІКАЦІЙНІ ВИМОГИ І ХАРАКТЕРИСТИКА ПОМИЛОК В ОБЛІКУ РОЗРАХУНКІВ І ЗВІТНОСТІ

  • Гевчук А.В.
Ключові слова: бухгалтерський облік, розрахунки, звітність, помилка, підприємство, контрагенти, баланс.

Анотація

В статті розглядається одна із самих вагомих проблем забезпечення якості обліку та захисту бухгалтерської звітності від помилок та інших спотворень. Безліч помилок виникає із-за неправильного застосування законодавства про бухгалтерський облік, неточностей в обчисленнях, недобросовісні дії працівників обліку, неправильна оцінка фактів господарської діяльності. Безліч прийомів і способів, які використовуються в процесі контролю за первинною документацією та правильністю ведення бухгалтерського обліку не вирішує проблеми дійового захисту від помилок. В сучасних умовах виникають суб’єктивні, але й об’єктивні причини тому, що безліч операцій виконується методом копіювання, що ускладнює їх пошук, а також відставання з часом зміни технології облікового процесу від зміни господарської діяльності підприємства, галузевої специфіки, класифікаційних ознак помилок та низької культури обліковців і топ-менеджерів.

В статті розглядається також процедура виявлення помилок і надаються рекомендації зниження економічного ризику від запобігання істотних помилок і застосування методологічних прийомів в процесі експертних перевірок.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

Посилання

Briukhanov M.Yu. Yskazhenyia v fynansovoi otchetnosty: kak vыiavyt moshennychestvo / M.Yu. Briukhanov // Fynansovыi dyrektor. 2006. №6(48). S. 49-56.

Vlasova I.O. Oblik rozrakhunkiv z debitoramy i kredytoramy / I.O. Vlasova// Dys. k.e.n. K.: NAU, 2005. 193 s.

Levchenko M.O. Henezys: klasyfikatsiia ryzykiv u diialnosti promyslovykh pidpryiemstv / M.O. Levchenko // Visnyk KhNU. 2009. №5. S. 174-178.

Surnina K.S. Rozrakhunky v systemi bukhhalterskoho obliku: istorychnyi aspekt / K.S. Surninaiu URL: http://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:zSoplyJdp60J:www.nbuv.gov. ua/Articles/kultnar/knp200014/knp14_9.doc International Scientific Journal “Internauka”. Series: “Economic Sciences” http://www.inter-nauka.com/magazine/economy/ International Scientific Journal “Internauka”. Series: “Economic Sciences” http://www.inter-nauka.com/magazine/economy/

Yatsyshyn N.Z. Lohos paradyhmy finansovoi zvitnosti pidpryiemstva v Ukraini ta dyverhentsiia svitovoho dosvidu / N.Z. Yatsyshyn. URL: http://www.nbuv.gov.ua.

Cherniavskyi S. Suchasni naukovi pidkhody do vyznachennia i klasyfikatsii finansovykh zlochyniv / S. Cherniavskyi // Nauk. visnyk KNUVS. 2008. №5. S. 118-127.

Опубліковано
2019-12-01
Як цитувати
Гевчук А.В. (2019). КЛАСИФІКАЦІЙНІ ВИМОГИ І ХАРАКТЕРИСТИКА ПОМИЛОК В ОБЛІКУ РОЗРАХУНКІВ І ЗВІТНОСТІ . Економічний форум, 1(4), 225-237. https://doi.org/10.36910/6765-2308-8559-2019-4-35
Розділ
БУХГАЛТЕРСЬКІЙ ОБЛІК ТА АУДИТ