КОНЦЕПТУАЛЬНІ ЗАСАДИ РОЗРОБКИ СТРАТЕГІЇ РОЗВИТКУ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО КОМПЛЕКСУ УКРАЇНИ

  • Милько І.П.
Ключові слова: готельно-ресторанний комплекс, стратегія розвитку, індустрія туризму, індустрія гостинності, управління підприємствами готельно-ресторанного комплексу

Анотація

У статті розглянуто загальні аспекти розробки стратегії розвитку готельно-ресторанного комплексу України. Розглянуто готельно-ресторанний комплекс як важливий елемент сфери послуг. Пояснено співвідношення індустрії туризму та індустрії гостинності. Запропоновано схему основних складових управління підприємствами готельно-ресторанного комплексу. Запропоновано визначення управління підприємствами готельно-ресторанного комплексу. Розглянуто сучасні тенденції розвитку всесвітнього готельно-ресторанного комплексу. Сформовано місію готельно-ресторанного комплексу країни, уточнено цілі, пріоритети і завдання діяльності. Визначено поняття «стратегія» розвитку готельно-ресторанного комплексу. У статті побудована SWOT-матрицю підприємств готельно-ресторанного комплексу країни. Визначено принципи стратегічного планування. Запропоновано структуру стратегії розвитку готельно-ресторанного комплекса країни.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

Посилання

Hakova M. Management of the enterprises of the hotel and restaurant industry: essence and specificity. Scientific Bulletin of Uzhgorod National University. Issue 13, Part 1. 2017. P. 55-60. [in Ukrainian].

The Law of Ukraine “On Tourism”. Access mode: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/324/95.

Krul G.Ya. Basics of hotel business. Access mode: http://bib.convdocs.org/v29984/circle_of_the_basement_of_the_hotel. [in Ukrainian].

Mitsenko NG Conceptual bases of development of program of development of restaurant economy of consumer cooperation. Access mode: file: /// C: /Users/Private/Downloads/Torg_2011_13_30.pdf. [in Ukrainian].

Mendela I.Ya. Planning of innovative strategies by hotel business enterprises. - Access mode: http://www.pu.if.ua/depart/Finances/resource/file.pdf. [in Ukrainian].

Nechayuk LI Hotel and restaurant business: management: teaching. tool. Kyiv, 2009. 344 p. [in Ukrainian].

Negoda G. Analysis of foreign experience in the development of hotel enterprises. XXI Economic Journal. 2012. №9-10. Pp. 64-66. [in Ukrainian].

Yakovlev GA Hotel Economics: [textbook]. Moscow, 2006. 224 p. [in Russia].

Опубліковано
2019-11-30
Як цитувати
Милько І.П. (2019). КОНЦЕПТУАЛЬНІ ЗАСАДИ РОЗРОБКИ СТРАТЕГІЇ РОЗВИТКУ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО КОМПЛЕКСУ УКРАЇНИ. Економічний форум, 1(4), 90-97. https://doi.org/10.36910/6765-2308-8559-2019-4-14
Розділ
ЕКОНОМІКА ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ