ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ УПРАВЛІННЯ СПОЖИВЧИМИ ПЕРЕВАГАМИ ПІДПРИЄМСТВ ДІЛОВОГО ТУРИЗМУ

  • Тараненко О.О. Вищий навчальний заклад Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі»
  • Животенко В.О. Вищий навчальний заклад Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі»
  • Шуканов П.В. Вищий навчальний заклад Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі»
Ключові слова: діловий туризм, інформаційні технології, конкурентоспроможність, попит, споживчі витрати, управління

Анотація

Діловий туризм є важливою складовою світової індустрії туризму. Він ґрунтується на організації ділових заходів та відряджень співробітників корпоративних клієнтів. Важливість для активізації ділової активності в різних галузях економіки та висока інвестиційна привабливість ринку ділового туризму свідчать про його перспективність та підвищення рівня конкуренції у цій сфері. Обґрунтовано необхідність забезпечення управління споживчими перевагами у сфері ділового туризму комплексно на рівні держави, регіону та туристичного підприємства. На рівні держави мають вирішуватись завдання, пов’язані з кадровим забезпеченням, розвитком туристичної інфраструктури, підвищенням технологічного рівня та поліпшення інвестиційного клімату економіки. На рівні регіону необхідно розвивати місцеву туристичну інфраструктуру ділового туризму та популяризувати проведення ділових заходів. На рівні підприємств ділового туризму мають вирішуватися завдання дотримання міжнародних стандартів обслуговування, впровадження інформаційних технологій в надання послуг корпоративним клієнтам. Реалізація цих завдань забезпечить національному ринку ділового туризму конкурентні переваги на міжнародному рівні. Управління споживчими перевагами підприємств ділового туризму повинне ґрунтуватися як на забезпеченні високої якості та широкого асортименту традиційних послуг для корпоративних клієнтів, так і на активному впровадженні сучасних інформаційних технологій. До них належать програмні продукти, що охоплюють процеси бронювання, управління витратами, звітність і відстеження місця розташування мандрівника; технології проведення повністю або частково віртуальних зустрічей та інших заходів; технології оцифрування платежів і бронювань для забезпечення повністю безготівкових транзакції. Впровадження цих технологій підвищує споживчі переваги підприємств ділового туризму через зростання швидкості операційних процесів та полегшення контролю операційних витрат. Дані інформаційні технології підвищують безпечність надання послуг корпоративним клієнтам, що особливо актуально в умовах непередбачуваного поширення Covid-19.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

Біографії авторів

Тараненко О.О., Вищий навчальний заклад Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі»

к.е.н.

 

Животенко В.О., Вищий навчальний заклад Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі»

к.е.н., доцент

 

Шуканов П.В., Вищий навчальний заклад Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі»

д.геогр.н., доцент

 

Посилання

Global $2.09 Bn Business Travel Market Analysis and Forecasts to 2027. URL : https://www.prnewswire.com/news-releases/global-2-09-bn-business-travel-market-analysis-and-forecasts-to-2027--300924093.html [in English].

2020: worst year in tourism history with 1 billion fewer international arrivals. URL: https://www.unwto.org/news/2020-worst-year-in-tourism-history-with-1-billion-fewer-international-arrivals [in English].

UNWTO WORLD TOURISM BAROMETER. URL: https://www.unwto.org/unwto-world-tourism-barometer-data [in English].

Asotsiatsiia dilovoho turyzmu Ukrainy. URL : http://btaukraine.com/wp-content/uploads/2015/09/STATUT-BTA-Ukraine-2015.pdf [in Ukrainian].

Business Travel Market to 2027. URL : https://www.researchandmarkets.com/reports/ 4825292/business-travel-market-to-2027-global-analysis [in English].

Muzychka Ye. O. Tendentsii rozvytku svitovoho rynku MICE-turyzmu. Efektyvna ekonomika. 2019. № 2. URL: http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=6910 [in Ukrainian].

Опубліковано
2021-09-25
Як цитувати
Тараненко О.О., Животенко В.О., & Шуканов П.В. (2021). ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ УПРАВЛІННЯ СПОЖИВЧИМИ ПЕРЕВАГАМИ ПІДПРИЄМСТВ ДІЛОВОГО ТУРИЗМУ. Економічний форум, 1(3), 94-98. https://doi.org/10.36910/6775-2308-8559-2021-3-13
Розділ
ЕКОНОМІКА І УПРАВЛІННЯ ПІДПРИЄМСТВАМИ